Amfibija Izleti

Vabimo vas, da se pridružite našim izletom in skupaj z nami odkrijete skrite kotičke, se napolnite z energijo, uživate v čudovitih razgledih ter sprostite svojo dušo in misli.

Nepozaben je trenutek, ko te zjutraj pozdravijo prvi sončni žarki, ki pokukajo izza najvišjih vrhov Julijskih Alp in ko korak mehko stopa po stezici, ki pelje skozi že stoletja nedotaknjen pragozd sredi nepreglednih gozdov Notranjske. In barve jeseni, ki povzročijo toploto v duši in srcu.

Tako nekako izgledajo naši eno in večdnevni izleti, kjer vedno pripravimo tudi prijetno druženje ob dobrem kosilu ali večerji.

Komu so namenjeni naši izleti?

Skoraj vsakomur! :)

V vsakem primeru je priporočljivo, da imate v nogah vsaj nekaj teka po razgibanem terenu in lahko po takšnem terenu pretečete 10km brez postanka.

Vedno pa prilagodimo tempo in razdaljo udeležencem izleta in če je potrebno skupino razdelimo na več manjših homogenih skupin, da lahko vsak udeleženec dobi ravno pravo merico »trpljenja« in uživanja ter izpolni zastavljene cilje.

Pridružite se nam!

Trenutno aktualni izleti:

V letošnjem letu organiziramo več izletov. Potepali se bomo po Julijcih, Kočevskih gozdovih, občudovali barve jeseni in mnogo več. Kliknite na spodnjo povezavo in preverite aktualne izlete.

Potepanje z morskim kajakom 

Morski kajak je po svoji filozofiji zelo podoben potovalnemu kolesarstvu ali pohodništvu, le malo bolj moker je lahko. Torej čista uživancija. Amfibijci imamo za naše kajakaške podvige pripravljeni dve lokaciji otok Rab in otok Kornat. Kjer na nas že čakajo potovalni kajaki. Vse tri dni bomo bivali na isti lokaciji in opravljali dnevne izlete.

Po Rapalski meji. Tek, &, hoja 

Rapalska meja je marsikomu neznan del Slovenske zgodovine. To je mejna črta, ki je ločevala Italijo in Kraljevino SHS in je potekala po črti Mangart-Triglav-Krnice pri Novakih -Špehovše-Hotedrščica-Planina-Snežnik-Reka. Ker Amfibijci radi raziskujemo, se bomo podali na to razgibano pot po Slovenski "divjini". Avantura poteka v duhu lahkega, samooskrbnega pohodništva, kar pomeni, da s seboj nesemo hrano in prenočišče. Pot po Rapalski meji bomo opravili v večih delih - podaljšanih vikendih.

Raziskovanje reke Mrežnicie s kanujem

Mrežnica je super rečica za veslaške dogodivščine. Tokratna veslaška avantura bo potekaja v stilu potovanja, tako da bomo vso potrebno opremo za prenočevanje in prehranjevanje imeli s seboj v kanuju. Vsako noč bomo torej preživeli na drugi lokaciji in naše veslo se nikoli ne bo potopilo v isto reko.

Raziskovanje reke Mrežnicie s kanujem - ZA DRUŽINE 

Mrežnica je super rečica za veslaške dogodivščine v družinskem stilu. Tako kot lani bo naša družinska odprava stacionirana na lokaciji Kamp Slapič, Mrežnički Brig. Na voljo bo cca 7 kanujev, tako da ne odlašat s prijavo. Seveda naredimo oba večera, ko bomo tam, družabni večer s skupnim piknikom.

Raziskovanje Karnijcev; hoja samooskrbno 

Amfibijce že nekaj časa kličejo Karnijske alpe. In letos bomo odgovorili njihovemu klicu ter se podali na avanturistični, podaljšan vikend. karnijska avantura je zamišljena popolnoma samooskrbno, kar pomeni, da sami poskrbimo za prehrano (iz nahrbtnika) in nočitvene akomodacije (šotor viseča mreža bivak vreča...)
Potekala bo od petka popoldan pa do nedelje zvečer.
Karnijske alpe so gorstvo v južnih apneniških Alpah na Vzhodnem Tirolskem ter Furlaniji-Julijski krajini. od vzhoda do zahoda se razprostirajo v dolžini okoli 100 km in tvorijo naravno mejo med Avstrijo in Italijo.

Raziskovanje JULIJCEV; hoja 

Tokratni Julijci nas bodo popeljali v nova gorska prostranstva na skrajni severo-zahod Slovenije. Startali bomo v Ratečah in se preko Jalovca podali v Soško dolino, saj gora nad Sočo do sedaj še nismo prav dobro spoznali. V dneh, ko bomo spoznavali Soško dolino, je predviden tudi spust z raftom, če bodo vremenske razmere in stanje vodostaja to dopuščali.

Potepanje z morskim kajakom 

Morski kajak je po svoji filozofiji zelo podoben potovalnemu kolesarstvu ali pohodništvu, le malo bolj moker je lahko ;), Torej čista uživancija.
Amfibijci imamo za naše kajakaške podvige pripravljeno lokacijo na otoku Kornat. Kjer na nas že čakajo potovalni kajaki.

VRANOV LET; hoja samooskrbno

Že nekaj časa imamo Amfibijci v planu pot, ki so jo med II. svetovno vojno opravili vojni ujetniki iz taborišča Stalag XVIII D v Mariboru. Pot je dolga cca 280km in ima cca 10.000 v.m. njen cilj pa je na partizanskem letališču Otok v Beli krajini. Za pot je predvidenih 5 dni. Če bo skupina zelo raznolika, se bomo razdelili v počasnejšo in hitrejšo.

Avantura poteka v duhu lahkega, samooskrbnega pohodništva, kar pomeni, da s seboj nesemo hrano in prenočišče. To tudi pomeni ne bo spremljevalnih vozil in podpornih ekip.

Amfibijina avantura - hoja, &, tek 

Trail tekaški & planinski izlet za vsakogar po skritih kotičkih Slovenije.
Na naših enodnevnih avanturah vedno pripravimo vsaj tri skupine eno pohodno in dve tekaški (lažjo in težjo), da lahko vsak med vami najde pravo stopnjo aktivnosti zase. Na enodnevnih avanturah obiščemo manj znane lokacije in skupaj ušpičimo kakšno neumnost.

Na naše izlete se lahko prijavite preko spletnega obrazca, preko telefona 070 909 592 ali na email amfibija@amfibija.si

Pridružite se nam pri odklopu v naravi!

x

x