Zakaj "Altra Zero Drop" tekaški copati?

altra, nasveti, tek -

Zakaj "Altra Zero Drop" tekaški copati?

Altra tekaški copati imajo dve zelo specifični značilnosti. Na prvo značilnost nam namigne že ime znamke »zero drop« , kar pomeni ničelno razliko med višino podplata v sprednjem delu copata in višino podplata v petnem delu copata. Kar pomeni, da ko nosimo copate Altra, je naše telo postavljeno tako, kot da bi bili bosi.

Ničelna razlika pa ne pomeni bosonogega obuvala, saj imajo vsi modeli tekaških copat Altra, za razliko ob bosonogih obuval, bolj ali manj blažen podplat. Bosonoga obuvala pa imajo na podplatu vedno le zelo tanko gumo, ki ne prinaša nikakršnega blaženja in le delno ščiti stopalo pred ostrimi predmeti.

Obuvala z ničelno razliko, kot so tekaški copati Altra, nam dajejo možnost, da se lahko gibamo na način, kot da bi bili bosi, tako kot nas je naredila narava. Saj omogočajo, da se naše stopalo pri teku najprej dotakne tal na sprednjem delu.

Druga značilnost tekaških copat Altra je širok sprednji del, ki daje prstom prostor, da se lahko razširijo in sprostijo.  Takšna oblika sprednjega dela copata tako zmanjša utesnjenost stopala, poveča našo stabilnost, saj razširjeni prsti povečajo površino, kjer se stopalo sreča s podlago.

Tekaški copati Altra so še posebej primerni za ljudi s širokimi stopali in deformiranimi stopalnimi kostmi, odlično pa se bo v njih počutil vsak, ki si želi udobno obuvalo za svoje avanture v naravi. Saj lahko copate uporabljate tako za tek, kot tudi za hojo.

Opozoriti pa vas moramo, da če niste vajeni obuval z ničelno ali majhno razliko med višino sprednjega in petnega dela stopala, da se lotite nošenja takšnih copat počasi, saj se morajo naša stopala in tetive v nogah počasi navaditi na nov položaj in delovanje.

V prihodnjih objavah na našem blogu, se bomo še bolj posvetili temam kot so ničelna razlika, bosonogi tek, položaj telesa pri teku, ko uporabljamo takšna obuvala, torej temami, ki so povezane z alternativnimi vrstami obuval in teka.

LP Anže


x

x