UTVV - ŠTAFETE

tekmovanja -

UTVV - ŠTAFETE

Teden dni po Hahlići trail je bila na sporedu že nova preizkušnja. še težja, še lepša. Udeležba na UTVV seveda ni bila vprašljiva. Za štafeto pa je padla odločitev na eni od UTVV pripravljalnih tur, ko sta Tina Oberstar in Matevž Kovačič iskala še enega člana. No, v bistvu sta me kar določila in mi tudi dodelila prvo predajo. 😁Ker pa si je Matevž na žalost poškodoval gleženj, smo zadnje dni iskali zamenjavo. Po kvalifikacijah smo se odločili, da Matevža zamenja Anze Iz Amfibije 😁

V Vipavo se odpravim v petek popoldan, da prevzamem štartne številke, pozdravim prijatelje in se udeležim predavanja legende Peter Macuh. Tokrat sem svojega karavan prvič uporabil za prenočišče. Spanje ni bilo najboljše, saj nisem bil tako sproščen kot na Istri. Nekje v meni se je skrivala nervoza in nekakšna odgovornost. Šlo je za drugačno dirko, tu nisi sam s sabo, ampak si član štafete. In tako stojim v množici tekače na startu v Ajdovščini. Odštevanje in start. Začnem v nekem zmernem tempu, mimo Hublja, malo dodamo in že zavijemo na prvi vzpon. Sproščenosti ni in ni bilo. Borbam do vrha, kjer me ujame skupinica z Peter Macuh na čelu.

Sledim jim do prve okrepčevalnice na Otlici. Se okrepčam s pijačo in hrano in šibamo dalje. Sledim skupinici dalje in tempo ni najpočasnejši. A v moji glavi je odvijalo, ti jim samo sledi in ne popuščaj. Pri Mami Gorjanki malo sveže tekočine in že se podamo proti Malemu Golaku. Na vzponu mi tempo pade in skupinica mi uide. Borbam v svojem tempu do vrha. Na vrh sem prišel kar zdelan, previden spust do koče pod Golaki, kjer je tudi okrepčevalnica. Novo okrepčilo, napolnim bidone in naprej. Po makadamski cesti ponovno prihajajo tiste misli, nisi sam, štafeta, čim hitreje opravi svoj del. In tako zgrešim odcep, Se zavem, da ni zastavic, obrnem, nazaj in v gozd proti koči na Čavnu. Tek, hoja, tek, hoja, vmes še enkrat zgrešim, popravim in pridem do koče. Od tu do koče in okrepčevalnice na Mali gori mi je bilo najtežje.

V bistvu je bil to najlažji del, a meni je bilo zelo vroče in nikakor mi ni steklo. Na srečo pa je bil kratek odsek. Na okrepčevalnici se okrepčam in gas v klanec do vrha Kuclja. Z vha pa samo še 6 km do predaje. Toda to je bil zelo zahteven spust po zelo zahtevnem terenu. Tik preden pridem do Vitovske cerkve in predaje začne rahlo deževati in tako Anžeta pošljem v dež. Svoj del sem opravil, 41 km in dobrih 2500m vzpona. Anze Iz Amfibije je začel vrhunsko, zelo hitro prehiteval tekače. Kljub težavam s kolenom v zadnjih 10. km je odlično odtekel svojih 34 km.

Zadnji del proge je pripadel Tina Oberstar in s tem tudi nočni Nanos. Tina je blestela na progi, preletela Nanos in nas kar malo presenetila s hitrim prihodom. Hvala ekipa Amfibija dreaming team. Super izkušnja, super doživetje. Hvala vsem, organizatorji, tekači, prijatelji. Bil je še en super vikend. Hvala pa tudi Mateja Doles in njenim domačim! Čudovito je bilo.


x

x