Tadejev dnevnik #8

dnevnik -

Tadejev dnevnik #8

Praznik dela

Nisem edini, ki sem prost dan izkoristil za čiščenje navlake na dvorišču. Pred deponijo na Cesti dveh cesarjev čakam celo uro, da lahko sploh zapeljem notri. Slovenci smo pač takšni. Praznik dela je tradicionalno namenjen spomladanskemu brkljanju okoli hiše in vikendov.

Pogosto sem v dilemi, ali naj delovne akcije zabeležim kot opravljen workout. Deset ur na nogah, večinoma sklonjen ali v počepu. Ko lopatam, štejem mete peska z levo roko naprej, zato da pravočasno zamenjam roki in smer zasuka. Tako zvečer v postelji hrbet bolj simetrično boli.

Razlika je, ali po fitnesu premetavaš uteži, ali pa po vrtu prane plošče. Še posebej, če na koncu dneva ležijo v plajbi in te pohvali celo tašča.

Obala

Prazniki so dolgi in sončni, priložnost za prave male počitnice, a sin v petek piše esej, prvi del mature in mati je seveda vsa nervozna. Komaj jo prepričam, da greva v Piran vsaj za dva dni in pol. Kaj bova pa tam počela?! Iz turističnega ofisa prinese karto sprehajalnih poti.

Vehementno pokaže, kje bi šla, od oka namerim dvajset kilometrov in jo dvakrat vprašam, če misli resno. Saj imava cel dan, ne? Poti na Obali dobro poznam od lani, ko sem tu veliko tekal, zato z karto velikosti A4 uspešno navigirava do Strunjana, čez hrib v Sečo in nazaj v Piran.

Naslednji dan Bejbika v glavnem poležava v bolečinah, jaz pa podoben krog odtečem v nasprotni smeri.

Tek trojk

Kazalo je slabo, pa smo se na koncu vendarle spet zbrali - isti trije, v istih majicah, že četrtič zapored. Erota in Klemna sem spoznal ravno na trojkah, petnajst minut pred štartom. Zakaj pa dolga, če smo vsi nepripravljeni? Kratke je prehitro konec, pravi Ero. Takoj sta mi bila všeč.

Tudi tokrat štartamo iz zadnje vrste, brez hudih ambicij. Pogovorni tempo pomeni, da Ero veliko govori, da jaz veliko lulam, Klemen pa trpi zaradi črevesne okužbe. Letos imamo še posebej invalidski čas, ampak to neobenega ne moti. Zadnji kilometer tradicionalno odtečeva bosa. In v cilju se tradicionalno selfamo.

Nekdo pravi, da je letos udeležba na trojkah manjša, ker je samo en teden do teka v Radencih. Asfaltni dirkači so drug svet.


x

x