Lock iconRectangle 1Rectangle 2 + Rectangle 2 CopyShapeRectangle 1
Tadejev dnevnik #6

Tadejev dnevnik #6

Piše: Tadej

Pajčevina na čeladi

V torek kozla odpeljem na servis k Mihu, pa se izkaže, da je bilo treba samo zategnit vijak, ki bi ga lahko tudi sam, če bi prej malo pogledal. To me spravi v tako zadrego, da pozabim na vse ostale težave, ki sem jih leto nazaj obesil s kozlom na steno. Škripanje pedal, preskakovanje verige, trde vilice, ... V primerjavi s tekom je kolesarjenje zelo komplicirana dejavnost.

Aikido

V četrtek grem v Dojo ob železnici. Čeprav zanemarjam treninge, mi je aikido še vedno najljubša športna dejavnost. Tudi najbolj koristna. Med tekom pogosto razmišljam o spretnostih, ki sem jo pridobil na blazinah. Ravnotežje, odprtost, sproščenost. Mirnost, zbranost in samozavest. Ljubezen do sveta. Sliši se sfucano, kot iz kakšne revije za mlade bejbike. Ampak je res.

Maturanc

Z valete v Cankarjevem domu pred štirimi leti so nas družbo staršev nagnali, ker so že zdavnaj pospravili vse mize in so hoteli domov. Na maturantskem se nam zgodi isto. Mladinci so že zdavnaj na afterju, večina staršev je že v udobnih copatih. Midva z Bejbiko vztrajava na plesišču do zadnjega takta, potem za mizo praznimo steklenice vina, dokler ne pride sama šefica Bolera prosit, da gremo.

Petdesetka

Žurko v Stožicah še lahko vknjižim kot workout, zaradi plesa in zaradi športne dvorane. Naslednji večer pa je samo požrtija, vino, cigare in konjak. Blaž nam ni pustil igrati fuzbala na njegovi negovani trati.

Polhograjci

Vreme čez vikend je veličastno lepo. Narava je eksplodirala ob nenadnem prihodu pomladi. Rumeno zeleni listi žarijo na modrem nebu. S kozlom se podim po Polhograjcih. Kar dobro mi gre čez korenine, nisem še pozabil. Prav nič me ne moti trda vilica in nedelujoče prestave. Pozabil sem že, kak dober občutek se je ganjat s kolesom naokoli.