Tadejev dnevnik #5

dnevnik -

Tadejev dnevnik #5

2018 / 15. teden

Piše: Tadej

Regeneracija v štumfih

Regeneracija po Istrskih kilometrih je bila lagodna, v torek sem že tekal po Rožniku. Kot ponavadi srečam Urbana in se mu pohvalim, da so se mi pete hitro potolažile. On mi pravi, da s petami sploh nima več težav, odkar spi z volnenimi štumfi na nogah. A smo tekači mal' odštekani!?

Najbolj mi godi sredina jutranja joga z dihalnimi vajami. Ni enostavno, zaleže pa bolje kot savna, masaža in dvojna kava skupaj. Popoldne še telovadba, sicer pa veliko počitka. Berem sinovo knjigo, s katero se pripravlja na maturo. Pomladni dan Cirila Kosmača. Opis čudnega časa vojne.

S kolesom v Amsterdam

V petek me intervjuja študentka ekonomskega faksa, o kolesarjenju v službo. Ko se predstavi, poudari, da sama s kolesom nima veliko izkušenj, zgolj iz Amsterdama, kjer je bila pol leta na izmenjavi in se je vsak dan pol ure vozila na faks. Tu v Sloveniji pa se ji je bolj udobno voziti z avtom. - Torej se voziš samo takrat, ko si v to prisiljena? - Kako? Ne razumem. Iz nje govori glas (slovenskega) ljudstva.

Snob na grad

V petek nam Petra razdeli štartne številke za Hop na grad, dobrodelni tek za pediatrično kliniko. Preseneti me, da so številke opremljene z antenami za elektronsko merjenje časa. Tole je bolj ambiciozno, kot sem si predstavljal. Ko smo tekli čez Istro, so nas popisovali na roke.

Prvotna ideja je bila, da tekmo poslikam s fotoaparatom. Ampak mi je nahrbtnik odveč. Dlje kot razmišljam, bolj me mika, da bi po dolgem času poskusil, kako hitro še lahko tečem. Na Marandu me imajo za tekača, spodobi se, da to tudi dokažem. Grem na zmago.

Do zadnjega diha

Z Urslom prideva skoraj do vrha ceste na grad, ko nasproti pritečeta prva dva. Eh!, Preveliko prednost imata, z zmago ne bo nič. Ursl nekaj javka zaradi kolena in ga pustim za sabo. Tečem, kolikor morem hitro, s sapo sem čisto na koncu. Čudni občutki, na trailu vedno najdem kak izgovor, da se lahko malo ustavim.

Ker šest kilometrov ni prav veliko za vikend tek, čeprav v šprintu in z nekaj višincev, ki smo jih naredili z obiskom na Gradu, dodam še tek od doma do štarta za ogrevanje in potem s cilja nazaj domov v raztek. Skupaj naberem dvajset kilometrov. Nekaj pa je.

Tribute to 4 Islands

Včeraj me je prešinilo, da sem zadnjič razjahal Big Daddyja točno pred enim letom, po končani tekmi na štirih otokih, in ga obesil na steno. Ta tekma letos ima ravno danes zadnjo etapo. Izlet zastavim manj ambiciozno, ker v zadnjem času kolesa (očitno) nisem vajen.

Kar je za moje tekanje po Rožniku Cankarjev vrh, je za kolesarjenje po Polhograjcih Sveti Jakob. Tja grem, ko je prva vožnja v sezoni, zadnja vožnja pred tekmo, testiranje nove opreme. Ni kaj razmišljat. Prekrasna pot po pomladansko prebujajoči se naravi.

Navdušen od vožnje pobrskam po arhivu in objavim zapiske z lanske tekme.


x

x