Lock iconRectangle 1Rectangle 2 + Rectangle 2 CopyShapeRectangle 1
Tadejev dnevnik #3

dnevnik -

Tadejev dnevnik #3

2018 / 13. teden

Piše: Tadej

Običajno

Najprej se je zdelo, da bo teden kot prejšnji: nekaj telovadbe, tekanje po Rožniku in mokre noge. Pa se je dogajalo še marsikaj. Na primer - ptiči so postajali vsako jutro glasnejši in zdaj mi je še večji užitek voziti po Večni poti. Zima se umika tako hitro, da sem vsako jutro izbral tanjšo jakno kot dan prej.

Basket

V ponedeljek greva s sinom po dolgem času na basket. Malo sem iz vaje, občutek za met na koš je slab, raje ne mečem od daleč, ker gre pogosto kar mimo table. Tudi tehnika preigravanja je švoh. Lahko pa tekam po igrišču z lahkoto, ne da bi se zadihal. In precej dobro se znam postavit pod koš. Tudi med višjimi mladinci ujamem kakšno odbito žogo.

Spanje

Ker se mi mudi na koncert, po torkovem teku ne pojem nič. Potem spijem še kozarec vina, ki mi naredi luknjo v želodcu in ob polnoči z ihto vase stlačim dva sendviča. Prepozna večerja mi uniči spanec. Vso noč sanjam zombije. Maščevanje pujsov, predelanih v salamo. Manko prinesem notri šele v četrtek, ko odpade jutranja ura ruščine in spim uro in pol dlje.

Koncert

Zoran Predin s pomlajenim Lačnim Franzom ni bil prepričljiv. Uglajeno obnašanje za žametnim glasom, družbeno-politično korektni štosi med izborom spevnih popevk. Zelo drugače od nastopov Franza v študentski menzi desetletja nazaj, ko je bilo na odru in pod njim veliko več akcije in adrenalina.
V četrtek se zgodba ponovi, spet se mi z Rožnika mudi v Cankarja na koncert. Tokrat nastopa Argentinec Melingo, ki me prevzame s svojimi tango šansoni. Ko zaprem oči, se ob zvočni kulisi začno odvijati prizori iz Fellinijevih filmov. Škoda, ker sem špansko povsem pozabil. Itak je ves čas pel o kurbah in pijači, komentira Rada.

Petdeset

Plesne vaje prejšnjo nedeljo so se obrestovale. Končno ena petdesetka, na kateri se spet pleše. K vragu tekaške priprave, ob večerji si privoščim nekaj kozarcev vina. Proti jutru me čisto malo zaskrbi in v vsak drugi kozarec dodam še nekaj radenske, da bom na jutrišnjem teku dovolj hidriran. A večina vode izpari že med plesom. Na tapisomu je treba visoko dvigovati noge.

Najnaj 21

Ker je na zabavi hrana izvrstna, je moja požrešnost veličastna. Namesto tekaško korektnih makaronov se bašem z ribami in govedino in torticami. Že navsezgodaj odložim prvič, potem tik pred štartom še enkrat, a računi še niso poravnani. Na polovici tekme se usedem za petnajst minut in v treh valovih končno olajšam črevesje. Od takrat naprej gre lažje.

Kljub vremenski napovedi se nas dež točno za tiste tri ure, ko sem na progi, usmili. Razmere so odlične za tek. Tudi teren. Mehak. Bolj, kot gremo proti koncu, bolj mastno je blato. Po bregu s Sv Barbare se odričam po riti. Uživancija. Že kot otrok sem - kot vsi otroci - rad tacal po blatu, pa mi niso pustili. Danes se torej ne morem pritoževati.


Včerajšnje veseljačenje, kratek spanec in poln vamp niso dobro vplivali na moj performans. V cilj pridem skoraj tričetrt ure kasneje kot prejšnja leta. Nič hudega. Razdaljo sem pretekel z lahkoto, brez bolečih posledic, poln velikonočnih dobrot, ki so nam jih pripravili ob poti. Najnajevci vedno naredijo izjemno prireditev.


Zdaj pa k resnim zadevam. Na mizo prihaja žegen.