Jesenski tekaški izlet, Kras in Slovenska Istra

izlet, potopisi -

Jesenski tekaški izlet, Kras in Slovenska Istra

Vsi udeleženci smo se v nedeljo ob dogovorjeni uri zbrali na izhodišču daljše trase, v Hrastovljah. Ne, nismo plesali mrtvaškega plesa, niti tistega za dež, smo se pa urno podali na pot. Skupina želja več tekanja je po uvodni ravnini zagrizla v hrib in se dodobra ogrela do vrha planote Lačna. Seveda smo zlezli na razgledni stolp in oblačno jesensko vzdušje je ponudilo prav prijeten razgled.

Skupina preostalih se je odpeljala do Gračišča in z druge strani zlezla na isto točko. Oboji smo imeli nato skupno traso. Prav lepo turistično smo se imeli. Klepetali, podelili pretekle izkušnje z raznih športnih podvigov in plane za naprej. Teren je ponujal prijetno tekanje.

Med potjo smo občudovali konjičke, ovce in zlezli v jamo. Odtekli smo naprej, pri spodmolu in naravnem mostu smo se spet nekoliko zamudili z občudovanjem naravnih kreacij. Po zajlah smo se povzpeli na vrh Kraškega roba in nadaljevali po pokrajini, žareči v jesenski barvah. Kot bi nekdo vzel čopič v roke in naslikal okolico. Povrh temu je posijalo sonce in nas pospremilo do bunkerja. Ponovno na poti, smo odtekli mimo oddajnika in cerkve sv.Kvirika. V Gračišče smo prispeli pred skupino krajše trase, se pri avtu okrepčali (Janine miške in Barbarini pica mafini). Potem smo se podali naprej, ponovno na Lačno.

Krajša trasa se je v Gračišču zaključila in udeleženci so se odpeljali do Hrastovelj, kjer so pričakali še nas. Mi smo po prijetni stezici z Lačne odtekli proti Kubedu, tam prešteli vogale stolpa (res jih je pet), potem pa se podali na zadnji del trase. Učna pot, ki povezuje Kubed in Hrastovlje, na začetku nekoliko zabrisana singlca, kateri sledi prijeten makadam in kolovoz.

Veseli, umazani in prijetno utrujeni smo si segli v roke, se na hitro očedili in sprehodili do cerkve sv.Trojice. Sledilo je druženje in okrepčilo v lokalni gostilni Švab, kjer so nas res fino postregli. Prijeten nedeljski izlet smo tako zaključili in se podali domov. Polni vtisov s tega lepega delčka Slovenije in z blatnimi supergami, nekaj novimi poznanstvi in veselih želodčkov. :)

Barbara, Amfibija


x

x