tek, zdravje -

Ergonomski vložki za tekače

Trideset let nazaj je športni zdravnik dr. Charlie Baycroft poskušal najti praktično in ekonomično rešitev za svoje paciente, ki so trpeli za bolečinami v stopalih. Vložki Formthotics so rezultat njegovih dolgoletnih raziskovanj, ki temeljijo na dejstvu, da se naše noge same po sebi ne bodo kaj kmalu prilagodile na trdo podlago, po kateri večinoma stopamo v teh časih. Pri razvoju se mu je pridružil upokojen novozelandski smučar David Boyd in skupaj sta razvila danes svetovno poznane in izjemno kvalitetne notranje vložke, ki jih uporabljajo športniki in ostali po celem svetu. Vložke še danes izdelujejo na Novi Zelandiji.

Lastnosti:
  • 3D "mlet" material za oporo vsem delom stopala
  • Možnost termo obdelave za boljše prilagajanje
  • Vdolbina pri peti za večje udobje in oporo
  • Posebna opora stopalnemu loku
  • Delujejo antibakterijsko, preprečujejo nastajanje mikrobov in glivic
  • Izdelan iz visokokvalitetne enojne Formax pene
  • Izdelani na Novi Zelandiji (tudi materiali)

Formthotics tehnologija:

Formthotics vložki so plod dolgoletnega raziskovanja, izdelani, da vam zagotovijo oporo in udobje. Z unikatnim dizajnom in načinom izdelave, se vložki popolnoma naravno prilegajo vaši nogi.

Termična obdelava:

Vložki Formthotics™ so termično obdelani glede na obliko vaše noge, zato se ji popolnoma naravno prilegajo in ustvarjajo potrebno "osebno" podlago med nogo in obutvijo. Vložke Formthotics™ je možno termično obdelati toliko krat, kot želite in svojo novo obliko ohranjajo v vseh pogojih (mrazu, vročini, intenzivni uporabi, ...) Ker termična obdelava poteka pri relativno nizkih temperaturah, se lahko vložek vrne v prvotno obliko in ga je kasneje možno ponovno obdelati.

Podpora stopalnemu loku:

Podpora stopalnemu loku je izjemnega pomena, saj zagotavlja ravnotežje za celotno nogo, in sicer v nevtralnem položaju. Oporo nogi nudi v vseh smereh: vzdolžni, ob strani in prečni – podpira stopalni lok in s tem zmanjša pritisk na stopalne kosti.

Peta:

Globoka vdolbina pri peti ustvarja 3D oprijem okoli pete, ki blaži pritiske na peto in posledično na celotno nogo in hrbtenico.

Antibakterijski:

Vložki Formthotics™ so antibakterijski, preprečujejo nastanek mikrobov in glivic na nogah.

Pena Formax™:

Formax™ pena je izdelana iz "zaprtih celic" patentirane poliuretanske pene. Pena je bolj čvrsta in ohranja termo obdelano obliko dlje časa in bolj natančno, kot na primer pena EVA. Vložek je fleksibilen, lahek, nudi oporo, vodoodporen, odporen na glivice in preoblikovanje in je hipoalergen. Na voljo je v dveh različicah: srednje gostote (ena plast pene) in večje gostote (dve plasti pene).

ShockStop:

ShockStop je hibrid pene EVA (polimer), ki ponuja maksimalno blaženje pritiskov in udarcev na stopalo, s čimer zmanjša vpliv udarcev na mišice, kite in tetive in omogoča hitrejšo regeneracijo nog po aktivnosti. Neodvisne laboratorijske raziskave so pokazale, da je ShockStop dvakrat bolj učinkovit kot podobni materiali, ki pomagajo pri blaženju pritiskov na noge. Formax™ in ShockStop na Novi Zelandiji izdeluje mednarodno priznano podjetje Ultralon Products.

3D način izdelave:

Formthotics uporablja poseben način izdelave, pri katerem je material tridimenzionalno zmlet in vložek izrezan iz takega materiala. Tak način izdelave omogoča, da vložek nudi oporo vsem delom stopala.

Oblike vložkov:

Različne aktivnosti zahtevajo različne oblike vložkov za različne ljudi. Izbirate lahko med različno širino, dolžino, profilom pete, profilom stopalnega loka, prstov ...

Najdi primerne zase:

Vložki Run Single so izdelani posebej za tekaške in gorsko-tekaške copate. Tekačem omogočajo, da njihova noga ostane v copatu v kar najbolj pravilnem položaju, blažijo pritiske in udarce ob podlago in prerazporejajo težo po celotnem stopalu. Ker je stopalo stabilno in dobro zaščiteno, je možnost poškodb in otiščancev znatno manjša, hkrati pa vložki zmanjšujejo pritisk na gležnje in kolena.

Vložki Run Dual so izdelani posebej za tekaške in gorsko-tekaške copate in nudijo še več blaženja. Tekačem omogočajo, da njihova noga ostane v copatu v kar najbolj pravilnem položaju, blažijo pritiske in udarce ob podlago in prerazporejajo težo po celotnem stopalu. Ker je stopalo stabilno in dobro zaščiteno, je možnost poškodb in otiščancev znatno manjša, hkrati pa vložki zmanjšujejo pritisk na gležnje in kolena.

Ergonomske vložke za športno obutev Formthotics lahko dobite v Amfibiji!


x

x