adventure race, potopis -

Brijuni adveture race - Pustolovec Rajd Amfibija 2

Po več kot 1 letni napovedi tekme Brijuni adventure race, se je tretji vikend septembra zgodila tekma.

Z Janezom sva se šele v začetku septembra odločila, da nastopiva skupaj v kategoriji ultra (80km). Sledila je pozna prijava ekipe Pustolovec Rajd Amfibija 2 in vse je bilo nared za odlično soboto.

Vremenska napoved je kazala na dokaj nestabilno vreme, a to k sreči ni prestrašilo organizatorja, da bi tekmo prestavil. Zbudili smo se malo oblačno jutro, na zahodu pa se je jasnilo.

Od 7ih smo se začeli zbirati na pomolu v Fažani, kjer smo pripravili kolesa in uredili še zadnje formalnosti. V sproščenem vzdušju v družbi sotekmovalcev, smo spili jutranjo kavo in se z ladjico odpeljali na otok. Sledila so še zadnja tehnična navodila organizatorja in skupinski štart tekme, ki ga je pospremila pesem skupine AC/DC. Odtekli smo 2 km in na najožjem delu preplavali do otoka Mali Brijon in oddelali prvi krajši treking z zanimivimi objekti iz pol pretekle zgodovine. Zaradi visokih valov in nevarnosti, je bil del kajaka odpovedan in smo brez vmesnih postankov odveslali do lokacije štarta. Tam smo dobili nove zemljevide in s tem začeli daljši treking po Velikem Brijonu, kjer je gruča začela razpadati, saj je vsak izbral svojo pot. Poleg klasičnega trekinga, so bile vmes podvodne točke in coastering po lepih plažah. Tekli smo skozi safari park in golf igrišče, kjer sem upal, da me ne zadane kakšna žogica.

Po najdenih 12ih kontrolnih točkah, sva se ponovno vkrcala v kajak in odveslala do Fažane na celino. Odtekla sva mestno orientacijo, nato pa presedlala na kolesi. Prva točka je bila v adrenalinskem parku in tam smo morali preplezati steno in opraviti s preprekami na višini. Po tej sprostitvi sva zopet sedla na kolesi, kjer je na naju čakalo še 15 kontrol postavljenih v notranjosti Istre in hitro sva jih pobirala. Na KT12 sva se ponovno vrnila v leto 1980, ko sva iskala kontrole po zapuščeni vojaški utrdbi, ki je bila aktivna še do osamosvojitve. Odkolesarila sva še slabih 5km in se po 8ih urah in 20 minutah uvrstila na 10. mesto.    

Tekma ni bila orientacijsko zahtevna in tudi organizator se je potrudil, da je popravil zemljevide, da so odražali dokaj realno stanje na terenu.

Icebug Mist so bili odlična izbira za teren. Dober oprijem na vseh podlagah in hitro sušenje v kombinaciji z nogavicami Smartwool. Da je oprema ostala suha, je poskrbela suha vreča … in žepek za telefon ….

Kako pa ste vi preživeli ta vikend?


x

x