Amfibija tekaški vikend – priprave na Ljubljanski maraton 2017

Amfibija tekaški vikend – priprave na Ljubljanski maraton 2017

Si želite priteči v cilj Ljubljanskega maratona z nasmehom na obrazu? Bi radi izvedeli kaj je »tapering« pred tekmo in kako poteka? Ne veste natančno kaj jesti pred, med po maratonu? Si želite optimalno odtrenirati zadnji mesec pred nastopom? Bi radi opravili nekaj super treningov z najboljšimi trenerji v super družbi? Veste, da je regeneracija po treningih in tekmah pomembna ampak ne veste točno kaj početi?

 

Na vsa ta vprašanja in še veliko več vam bomo odgovorili na Salming tekaškem vikendu.

 • Kje? Na MORJU – septembra, ko je najlepše, ko ni možice turistov in ko je temperatura idealna. Resort Amarin **** Rovinj
 • Kdaj? Dober mesec pred LM, ko lahko naredimo ključne težke treninge in bo potem še dovolj časa za regeneracijo. Od petka 15. do nedelje 17. 9. 2017.
 • Kdo? Amfibija in njeni najboljši trenerji (Karla, Samo, Anže, Barbara)
 • Za koga? Za vse, ki e pripravljate na LM, za vse, ki radi tečete...in tudi za vse, ki bi si želeli preživeti krasen vikend na morju.

Kaj vse dobim na tekaškem vikendu?

 • Veliko in udobno posteljo in krasno sobo
 • Zajtrk, malico in večerjo
 • Vodene treninge
 • Predavanja
 • Delavnice teka, sproščanja....
 • Presenečenje Salming
 • test tekaških copat Salming in svetovanje

Cena?   

 • 250 Eur/osebo v dvoposteljni sobi (doplačilo za enoposteljno sobo 20 Eur)
 • 160 Eur/osebo v dvoposteljni sobi za spremljevalce

Resort ponuja široko paleto dodatnih aktivnosti in je primeren tudi za družine z majhnimi otroki. Dodatna ponudba: beach volley igrišče, teniška igrišča, košarkaško igrišče, namizni tenis, vodni športi, pedaline, trampoline, otroško igrišče, mini golf in še veliko več.

Program tekaškega vikenda

Petek, 15.9. 2017


14.00

Prihod udeležencev in namestitev po sobah

15.00 -18.00

Popoldanski uvodni tek (fartlek in tekaške vaje, pliometrija)

18.30-19

Večerno raztezanje

19.15-20.30

Večerja

20.30-21.30

Predavanje – tapering in priprava do LM

 

Sobota,16.9.2017

7.30

Jutranji footing

9.00

Zajtrk

11.00 -12.00

Predavanje – prehrana

14.00

Tekaški trening – intervalni teki

18.00

Večerja

19.30 - 20.00

Večerno sproščanje – tehnike sproščanja pred tekmo

20.30

Predavanje z druženjem


Nedelja, 17.9.2017

7.30

Jutranje raztezanje – joga in core

9.00

Zajtrk

10.30 -13.00

Dolgi tek

14.00

Zaključek vikenda s predavanjem – Q & A

 

EKIPA TRENERJEV

Oblak Karla

Jogistka, športnica, triatlonka, ljubeteljica narave in gibanja s holističnom pogledom na človeka. Čeprav je pravnica po poklicu, je od nekdaj povezana z jogo in športom, ki jo spremljata že od otroštva. Z jogo se je spoznala pri petih letih in od tedaj je ta del nje. Zaključila je učiteljski program joge pri Blažu Bertonclju, postala učiteljica ashtanga joge pri Davidu Swensonu. Pika na i pa je naziv Yoga Sport Science Coach, ki ga je pridobila na ameriški akademiji "Yoga Sport Science" in združuje, to kar ima najraje - jogo in šport, saj joga ni šport. S svojim strokovnim znanjem želi športniku pomagati na fizični in mentalni ravni, saj gre za povezano celoto, ki sta nezdružljivi. 

Ima certifikat spinning inštruktorja, trx inštruktorja, je vaditeljica FZS in trenerka triatlona (ITU 1). Poučuje jogo, ure mobility in telovadbo za seniorje. Prosti čas pa najraje preživi v naravi, na dveh kolesih ali dveh nogah, saj uspešno nastopa na dolgih triatlonih, v zadnjem letu pa se je navdušila za extremne triatlone in lani postala prva ženska zmagovalka Extreme Triathlon Austria in letos zmagovalka extreme ironmana Stonebrixiaman (spletna stran: karlaoblak.com).

Anže Kristan

Šport je pomemben del njegovega življenja že od rojstva. Dolgo je bilo na prvem mestu alpsko smučanje, ki ga je danes popolnoma nadomestilo turno smučanje. Vmes pa so bili in še vedno so orientacijski tek, alpinizem, gorsko kolesarstvo, pustolovske dirke, tek, veslanje, tek na smučeh... Najbolj uživa, kadar vzame zemljevid in gre v neznano raziskovat nove stezice, skrite jase sredi gorskih gozdov in gazi po nedotaknjenih zasneženih gorskih planjavah. Kadar pa ga pot zanese na morje, se najbolje počuti v kajaku, ko vesla med jadranskimi otoki in opazuje delfine. Vse to je naš šef, Anze Kristan - če ga še ne poznate, ga boste lahko na tekaškem campu.

Samo Korošec

Diplomant Fakultete za šport in profesionalni osebni trener z večletnimi izkušnjami na področju športnega treniranja. Lastnik zasebnega vadbenega studia (TVOJ GYM) v Ljubljani. Z mnogimi izobraževanji v tujini si redno pridobiva znanja in izkušnje, tako je leta 2014 postal prvi in edini certificirani specialist za učenje tehnike teka (POSE METHOD OF RUNNING®) v Sloveniji. Z izobraževanjem pri priznanemu ameriškem trenerju MIKE BOYLU si je pridobil tudi certifikat CFSC (CERTIFIED FUNCTIONAL STRENGTH COACH). Gre za vsestranskega trenerja z inovativnim pristopom in lastno filozofijo treniranja, ki jo uspešno prenaša na svoje stranke. Skozi sistem treninga vodi tako vrhunske športnike kot rekreativce in tiste, ki stremijo k spremembam. Z veliko predanostjo ustvari okolje, ki je celostno prilagojeno posamezniku in njegovi želji po uspehu.

Barbara Jolič

Diplomirana trenerka atletike. V srednji šoli je trenirala tek na srednje in dolge proge, pozneje se je usmerila v izobraževanje o atletiki in predvsem teku na dolge, ultra ter trail teke. S slednjimi ima že precej izkušenj. Tuje ji niso niti avanture. V zadnjih petih letih je vodila tekaško vadbo v sodelovanju z Akademskim atletskim društvom Slovan, soorganizirala in vodila Pustolovski tabor v Bohinju, trenutno pa vodi starejšo skupino atletskega krožka pri Tekaškem društvu Bistrc.

x

x