nasveti -

Barbara svetuje

Ker naša Barbara ni le super ljubiteljica teka in narave ampak tudi naša računovodkinja, ki nam pridno in strokovno svetuje, se je danes odločila, da z nami deli prednovoletni nasvet, ki ni povezan z davčnimi blagajnami ;)Kmalu bo konec decembra, a še vedno je čas za nakup daril. Vsi smo radi obdarovani, a še lepše je dati darilo nekomu, ki verjame, da mu ga je res prinesel mož z belo brado (oz. rdečo kapo). To so naši otroci.

Ali veste, da lahko, če imate podjetje ali sp – ste zaposleni in imate zelo radodarnega direktorja oziroma ste ta radodaren direktor celo Vi, možnost obdarovati otroke svojih zaposlenih?
4. odstavek 39. Člena Zdoh-2 namreč določa, da če delodajalec podari otroku delojemalca darilo v decembru, se vrednost darila ne všteva v davčno osnovo delojemalca, če njegova vrednost ne presega 42 evrov. Navedeno velja za darilo otroku do starosti 15 let.

Torej povedano zelo enostavno, do konca decembra imate (oziroma vaš radodaren direktor) možnost nakupa darila vašim otrokom do starosti 15 let v višini 42 eur.

Za dodatna vprašanja sem vam na voljo na email: barbara@erjavecinpartner.si

Če vas zanima še kakšen nasvet, namig ali pa bi potrebujete le pomoč pri izdelavi davčnega obračuna za leto 2015 – info na barbara@erjavecinpartner. si ali 041 30 90 70


x

x