Icebug Accelelritas4 - test - KOPNO

test -

Icebug Accelelritas4 - test - KOPNO

Damir Hojnik je po polletni uporabi copat Icebug opisal svojo uporabniško izkušnjo. 

Tako; Konec aprila sem razpredal o testu copat Icebug. Ker pa je od prvega vtisa pomembnejša dolgotrajna uporaba, je čas, da spet kaj napišem. Da bo mnenje objektivno, moram napisati tudi, da sem pri nakupu imel smolo. Testni so bili rabljeni in so držali dobro, na mojih novih Zeal pa je lepilo popustilo. Sreča v nesreči je bila, da so reklamacijo rešili že naslednji dan. V tem času pa sem lahko uporabljal testne, da ne bi rabil prakticirati bosonogi tek. Čez par dni sem bil v Ljubljani in prevzel druge copate. Tudi, ko sem izbral model ICEBUG Acceleritas4 ni bilo problema. Zaželel sem si bolj grobega profila podplata, prav tako pa je ta model v celoti šivan. Odločitev se je izkazala za pravilno. Accel..4 je do danes tako »od oka« pretekel jurja km. Ledeni hrošček je odtekel veliko trekingov po brezpotjih, osvojil nekaj dva tisočakov, kljuboval ostrim skalam obalnih hribov nad Crikvenico in Cliff trail pri Tribaljskem jezeru, ter užival na prvem snegu Uršlje gore. Izkazal se je za zelo trpežnega. Pri zgornjem delu, ki je iz platna me to niti ne preseneča. Ali pa tudi. Nekajkrat, zlasti ponoči sem se spotaknil ob vejo, tako da sem bil prepričan, da sem jih raztrgal, ampak razen odrgnine poškodb ni bilo. Presenetil pa me je podplat. Visoki čepki, grob profil in dober oprijem so se mi zdeli recept za hitro obrabo. Očitno pa je masi podplata dodana snov, ki preprečuje obrabo. Sklepam iz zvoka, ki se sliši, ko tečeš po asfaltu. Še sedaj ko je profil obrabljen je oprijem še povesem enakovreden novim speedcross-kam, tudi na mehki gozdni podlagi. Preverjeno na spustu in vzponu, ko sem tekel z drugim trekerjem in ugotavljal, da nisem edini ki se rad »zapikne« naravnost navzdol/navzgor po načelu bolj kot je strmo bolj je luštno. Obrabljenost Accel..4 lahko ocenite sami iz fotografij. 

Morda je omembe vredno, da sem bil samo enkrat v resni dilemi ali naj jih obujem ali ne. Letos sem se želel po zaključku treking lige, ko je pripravljenost na višku, preizkusiti še na Koroškem izzivu K24. Sprememba terminov tekem, 40 letnica prijatelja pred načrtovanim kolesarjenjem na morje, za kar sem dobil prost vikend pa je obrnila vse na glavo. Da na fešti ne bi nazdravil ne gre. In direkt na kolo tudi ne. Padla je odločitev, da pogledam del poti K24, vsaj do sedla Raduša-Olševa, če bo počutje dopuščalo pa še naprej. Pri izbiri opreme sem se naenkrat zavedel, da v času počitnic ni bilo trekingov niti dolgih tekov, bolj ostali športi. In kaj obuti za 85 km in 5000 višincev (eni so celo omenjali 98km). Accel..4 so odlični, ampak brez blaženja. So moje noge pripravljen na to, bi bilo bolje obuti kaj drugega. Še v soboto zjutraj sem obul udobne, blažene Lasportiva, vendar jih je zob obrabe že precej nagrizel.


Odločitev je padla - Accel..4. Vrhunski izbor. Nobenih težav na poti. Ponoči sem se vzpel na Uršljo, spustil na Sleme in nadaljeval do Smrekovca. Tla so bila mokra in blatna Accel..4 pa je vse to zmogel brez težav. Niti na strmem spustu polnim korenin z Uršlje gore zdrsov ni bilo. Ko se je dvignilo sonce so se hitro posušili. Odlični so bili tudi na skalah k vrhu Raduhe, kamor sem prišel skupaj z dvema iz GRS. Kot jaz sta se spustila na Koču na Grohatu. Seveda se jima je mudil in jaz nisem smel zaostati, tako da je bil lep tempo. Peljal sta me po lepi poti do melišča. Tam pa sem ju žal moral zapustiti in iti naokoli. Edino po melišču si nisem upal z Accel..4. Bil sem že malo utrujen in pred mano še predolga pot, da bi si lahko privoščil kakšno četudi manjšo poškodbo. In da zaključim z Accel..4 sem se včlanil v klub K24.

Morda še opozorilo. Kljub dobremu oprijemu ne pozabite na previdnost in glejte kam stopate. Ko Icebug zdrsne res zdrsne. To se mi je do sedaj zgodilo dvakrat, ko sem moral pretiravati s preizkušanjem mej in stopiti kamor drugače ne bi.

V stilu spletnih trgovin lahko še dodam, da bi jih vsekakor priporočil prijatelju in da komaj čakam, da preizkusim kak model s karbidnimi konicami. Bolj ko se približuje zima in sneg bolj se mi cedijo sline po IceBug Anima2 BUGrip.

Preberite še prvi Damirjev članek.

Naročiti Icebug!


x

x