zdravje -

Ali lahko jem vse kar želim, če redno treniram? 2. del - ZA DUŠO IN TELO

Vse skupaj lahko ponazorimo s preprostim primerom

Matjaž se je odločil, da bo shujšal. Po zastavljenem prehrambenem programu mora zaučitij X kalorij in imeti smiselno razmerje med beljakovinami, maščobami in ogljikovimi hidrati.

Ker ne loči živil med kakovostnimi in manj kakovostnimi glede na samo sestavo, je količina zaužite hrane manjša kot pred tem. Fitnes obiskuje 4x do 5x tedensko, s tem, da se redno udeležuje tudi vodene vadbe.

V tem času je zaznal prebavne težave, začele so se mu pojavljati težave z nečisto kožo, trpi za pomanjkanjem energije in na splošno se počuti utrujenega čez ves dan. Pojedel je manj kot je porabil in številka na tehtnici in odstotek maščobe se nista spremenili. Kaj je šlo narobe?

Dejstvo je da ni vse v kalorijah in zapolnjevanju le teh. Pomembno je razumeti in se zavedati kako uživanje procesirane ali neprocesirane vpliva na:

- stanje hormonov
- čistost kože
- optimalna prebava
- energija po obroku
- krvna slika

Iz prakse s posamezniki, ki se zaradi načina prehranjevanja soočajo z raznimi zdravstvenimi težavami in to kljub temu, da redno trenirajo in se redno prehranjujejo, vendar ne uživajo dovolj kakovostne hrane.

To pomeni, da je sprememba načina prehranjevanja izredno pomembna, v kolikor želite izboljšati svoje počutje in zdravje.


Ko se odločate za izbiro hrane, ne glejte le na kalorije vendar se vprašajte kako ta hrana tudi vpliva na telo in vaše počutje. Pomembno je da poslušate in slišite svoje telo.

Blaž Jurečič

Mail: blaz@bpteam.si
Telefon: 041/564 - 513


x

x