zdravje -

Gostujoče pero - Andraž Jančar

Avtorice in avtorji, ki se vam bodo redno posvečali na naših straneh ter vas navduševali, razvajali in izobraževali.

Andraž Jančar

Andraž bo skupaj z Živo, ki smo jo predstavili v našem blogu 10. Septembra, skrbel za “mehanično delavnico” vašega telesa, da boste vedeli kako poskrbeti za vaše telo, kako ga korigirati, kako ga ojačati šibke točke ter kako ga rehabilitirati, če bo potrebno.

Andraž je že vse življenje vpet v ekstremne športe in telesno pripravo. Skateboard in deskanje na snegu, freeride smučanje in gorsko, ter predvsem downhill kolesarjenje so njegova strast. Pridobil je licenco za učitelja alpskega smučanja in gorskega kolesarjenja in bil član demonstratorske vrste smučanja prostega sloga pri Smučarski zvezi Slovenije in certificirani trener PRO smučanja prostega sloga. 

Pri vseh športih aktivnostih gre za določeno specifiko gibanja in skozi leta treniranja je Andraž spoznal mnoge pomanjkljivosti, ki športnikom onemogočajo napredovanje in odkril prednosti, ki jih prinašajo trening moči, vzdržljivosti in koordinacije.

Pri svojih športnih aktivnostih je tudi sam doživel veliko padcev in si pridelal precej poškodb, kar ga je gnalo k razmišljanju, kako te poškodbe čim prej sanirati. Zato se je odločil za študij manualne terapije, ki ga uspešno zaključuje. Tako se je poleg športnega treniranja specializiral za rehabilitacijo po poškodbah in za odpravo disfunkcionalnih vzorcev gibanja, ki so posledica poškodbe ali vodijo k poškodbi.

Za doseganje najboljših rezultatov, pa naj gre za rehabilitacijo ali specifičen trening je nujen celosten pristop ter širok specter znanj. Želja po razvoju na vseh življenjskih področjih in nenehna nova znanja so gonilo vsakdana in omogočajo sodelovanje, ki prinaša rezultate.


 

Andraž Jančar

VIGOR, Sports Centre

Tržaška cesta 135

1000 Ljubljana

andraz@vigorground.com


x

x