Gostujoče pero - Jana Bratina

Avtorice in avtorji, ki se vam bodo redno posvečali na naših straneh ter vas navduševali, razvajali in izobraževali.

JANA BRATINA

…zgodba s tekom se je začela ob vstopu v šolo. Spomnim se, da sem imela zelo rada preverjanje za športni karton in prav nobena naloga mi ni bila odveč. Niti tek na 300 in potem še na 600 metrov mi nikoli ni predstavljal nekega hudega napora oz. bolje rečeno- rada sem tekla. Kot otroci smo vedno radi tekmovali med sabo in priznam, da sem tudi sama zelo rada zmagovala in bila tako boljša od drugih. Spomnim se, da sem tekla v belih, usnjenih Planikinih supergah,  z ravnim podplatom in bolj kot za tek so bili to čevlji za dež…

Jana je po izobrazbi oblikovalka in diplomantka kineziologije. Kruh pa si služi kot vaditeljica skupinskih vadb in osebna trenerka.

Vedno nekoliko razpeta med umetnostjo in športom, je veselje trenutno našla v gorskem teku. V tem športu se tekmovalno udejstvuje tretjo sezono in dosega odlične rezultate v Sloveniji in tujini.

Razgledov pa ne išče le v tekaškem koraku, temveč tudi na kolesu. Verjame v zdrav in gibanja poln način življenja ter se veseli narave, poti in cest, ki so še pred njo.

 


x

x