potopis -

Great Divine (By Pustolovec Rajd)

V soboto točno ob 19-ih, smo Janez, Miha in Blaž štartali na kolesarsko turo po Polhograjcih. Zastavili smo si cilj, da se dotaknemo čisto vseh cerkva v tem hribovju. Sliši se enostavno, a večinoma so cerkve na hribčkih.

Začeli smo v Sori in se najprej povzpeli na Osolnik, nadaljevali proti Barbari, Andreju, Ožboltu in Jedert. Na tej točki se je Miha, zaradi ne najboljšega počutja odločil, da prekine izvedbo in se vrne na izhodišče.

Z Janezom sva nadaljevala najino pot. Naslednje so bile na vrsti Valterski Vrh, Bukov Vrh in Črni Vrh in sledil je spust v dolino, od kjer sva nadaljevala na Polhograjsko Goro. To je tudi edina točka, ki je nisva osvojila s kolesi, ampak peš.

 


Pot naju je vodila naprej v vas Praproče in naprej do cerkve Martina. Tukaj sem jaz pred 3 leti končal pot z zlomljenim menjalnikom, zato sem bil na spustu bolj previden. Vse ok in spustila sva se zazaj v dolino v Polhov Gradec. Pred nama pa je že bil vzpon pod Polhograjsko Grmado do Uršule. Iz nje sva se zopet spustila v dolino in vozila proti Gabrju.

Po 9ih urah nočnega kolesarjenja, sva se na tej točki odločila, da končava z izzivom. Meni je zmanjkalo motivacije, Janez pa tudi ni kazal vidnejših znakov obžalovanja.
Statistika: 84 km in 2500m vzpona in 9 ur vožnje.


Vtisi: super trasa, lepo prevozna. Ponoči sicer ni lepih razgledov, ki jih hribovje ponuja. Se pa vidi veliko živali in kakšne oči ti malo pospešijo utrip srca.

Foto: Janez Korošec


x

x